Vaihdevuosioireiden tukeminen – Wild Nutrition Finland
Vaihdevuosioireiden tukeminen
 
 
 

Vaihdevuosioireiden tukeminen

 
 

Mitä vaihdevuodet tarkoittavat?

Vaihdevuodet ovat useita vuosia kestävä jakso naisen elämässä, jonka aikana munasarjojen toiminta heikkenee ja vähitellen sammuu kokonaan. Sen seurauksena naissukuhormonien, estrogeenin ja keltarauhashormonin tuotanto hiipuu. Tämä ajanjakso jaotellaan premenopaussiin eli esivaihdevuosiin, perimenopaussiin ja postmenopaussiin eli jälkivaihdevuosiin. Perimenopaussi eli vaihdevuosien sydänaika kestää noin 2 vuotta ennen ja 2-4 vuotta jälkeen kuukautisten loppumisen. Menopaussi on tapahtunut, kun kuukautiset ovat olleet poissa vuoden.

Mitä vaihdevuosista tulisi tietää?

Suomalaiset naiset kokevat menopaussin keskimäärin 51-vuotiaana, mutta yksilöllinen vaihtelu on suurta; joillakin naisilla vaihdevuodet voivat alkaa jo 40-vuotiaana ja toisilla vasta 60-vuotiaana. Vaihdevuodet eivät ole sairaus, vaan täysin luonnollinen siirtymävaihe, mutta voimakkaat oireet voivat tuntua epämukavilta ja hankaloittaa elämää monellakin tavalla.

Vähentämällä sukuhormonien tuotantoa keho pyrkii hidastamaan vanhenemisprosessia ja saavuttamaan uuden tasapainon. Sopeutuminen siihen on yksilöllistä ja siihen voidaan vaikuttaa monilla keinoilla.

Mitä oireita vaihdevuosiin liittyy?

Naisten hormonituotanto ei lakkaa kokonaan vaihdevuosi-iässä, sillä estrogeenia muodostuu myös rasvakudoksessa. Siksi hoikilla naisilla saattaa olla vaikeammat vaihdevuosioireet. Osa naisista sopeutuu estrogeenin alentuneeseen tasoon helpommin eivätkä oireile kovasti. Toisilla taas estrogeenitason laskeminen aiheuttaa suurempia vaivoja, jotka voivat kestää 1-5 vuotta ja toisinaan tätä pidempäänkin. Kuumat aallot, yöhikoilu, päänsärky, unihäiriöt, väsymys, emättimen limakalvojen kuivuminen, virtsateiden ongelmat, ihon oheneminen ja veltostuminen ovat yleisimpiä fyysisiä oireita. Lisäksi voi ilmetä psyykkisiä ongelmia kuten muistihäiriöitä, haluttomuutta, ahdistuneisuutta, masennusta ja mielialavaihteluita.

Vaihdevuosioireiden helpottaminen

 Sukuhormonit ovat hyvä esimerkki hormonitasapainon kokonaisvaltaisuudesta, mutta liian usein ongelmaa lähdetään ratkomaan ottamalla suoraan käyttöön hormonihoito. Silloin syy, mikä alun perin aiheutti sukuhormonien epätasapainon, voi jäädä huomiotta. Esimerkiksi kuumat aallot ja hikipuuskat saattavat johtua stressihormoni kortisolin ja kilpirauhashormonien epätasapainosta eikä varsinaisesti naishormonitason laskusta. Aina tulisi siis selvittää oireiden oikea syy.

Suurin syy hormoniepätasapainoon on huono ruokavalio ja varsinkin jatkuvasta sokerin kulutuksesta johtuva huono verensokerinhallinta. Verensokeria liian nopeasti nostava ruokavalio rasittaa maksaa ja haimaa, kun ne pyrkivät poistamaan tulehdusta aiheuttavan ylimääräisen sokerin verestä.

Karsi tai vähennä ruokavaliostasi sokeri, nopeat hiilihydraatit, alkoholi sekä kofeiini. Liiku säännöllisesti, harjoita stressinhallintaa, ja lisää ruokavalioosi laadukkaita rasvoja, yrttejä, kurkumaa, vihreää teetä, tummia lehtivihreitä ja muita kasviksia, kaaleja, pähkinöitä sekä marjoja.

Luontaistuotteet vaihdevuosioireiden hoitoon

Vaihdevuodet ovat osa elämää, mutta niiden oireita voidaan helpottaa luonnollisesti myös ravintolisien avulla.

Food-Grown® Daily Multi Nutrient 45+

Monivitamiinivalmiste keski-ikään yltäneille naisille päivittäiseen käyttöön. Sisältää 32 eri vaikuttavaa ainetta – näistä 11 on vitamiineja, loput kivennäis- ja hivenaineita sekä muita vaikuttavia aineita. Valmiste on suunniteltu tukemaan elämän vaativia tilanteita sekä hormonaalisia, fyysisiä ja tunne-elämään liittyviä muutoksia.

Food-Grown® Daily Multi Nutrient 45+ sisältää:

 • B6-vitamiinia edistämään hormonitoiminnan säätelyä
 • D-vitamiinia immuunijärjestelmän normaalin toiminnan edistämiseen
 • Jodia ja seleeniä edistämään kilpirauhasen normaalia toimintaa
 • C-vitamiinia kollageenin muodostumiseen
 • Sisältää myös muita B-vitamiineja, magnesiumia, K-vitamiinia, mangaania, sinkkiä, kuparia, biotiinia ja kurkumaa.

Botanical Menopause Complex 

Ravintolisä tukemaan luonnollisia muutoksia vaihdevuosien aikana. Huolella valitut kasviuutteet tukevat näitä luonnollisia muutoksia perinteisin menetelmin. Botanical Menopause Complex on tarkoitettu käytettäväksi päivittäisen monivitamiinin ohella.

Botanical Menopause Complex on suunniteltu helpottamaan oloa vaihdevuosien aikana tukemalla hormonitasapainoa, mielialaa, immuniteettia ja luiden kuntoa.

Botanical Menopause Complex sisältää:

 • Adaptogeenista ashwagandaa elämän muutoksiin ja vaihteluihin
 • Magnesiumia vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • Antioksidanttista vihreää teetä sokujen suojaksi
 • Dong Quaita eli “naisten ginsengiä” hormonaalisten oireiden tukemiseen
 • Sisältää myös vahvoja antioksidantteja, kuten maarianohdaketta, kurkumaa, alfalfa, voikukanjuurta sekä pyhää basilikaa.

Food-Grown® Antioxidant Boost

Hapetusstressi vaurioittaa soluja ja nopeuttaa ikääntymistä. Antioksidanttien lisäämisellä ravintoon on suojaava vaikutus ennenaikaista vanhenemista ja rappeumasairauksien kehittymistä vastaan. Naiset voivat tarvita antioksidanttitukea erityisissä elämänvaiheissa kuten vaihdevuosi-iässä tai hormonitasapainon ylläpitämisessä yleisesti. Food-Grown® Antioxidant Boost on kehitetty etenkin naisille ja se sisältää voimakkaita antioksidanttisia ainesosia.

Food-Grown® Antioxidant Boost sisältää:

 • E-vitamiinia suojaamaan soluja hapettumisstressiltä
 • Seleeniä ja sinkkiä immuunipuolustuksen tukemiseen
 • Kuparia ihon ja hiusten normaalin pigmentoitumisen edistämiseen
 • A-vitamiinia ihon ja limakalvojen hoitoon
 • Magnesium vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • Sisältää myös viinirypäleensiementä, männynkuorta, maarianohdaketta, Q10 sekä kurkumaa

Food-Grown® Total Cleanse Complex

Puutteellisesti toimiva kuonanpoisto voi aiheuttaa hormonaalista epätasapainoa, allergioita, ahdistuneisuutta sekä iho-ongelmia. Kuona-aineiden kertyminen elimistöön voi olla jopa monien rappeuttavien pitkäaikaissairauksien taustalla. Jotta kehon oma puhdistusjärjestelmä toimisi moitteettomasti, sitä täytyy välillä puhdistaa.

Food-Grown® Total Cleanse Complex –valmiste on kehitetty auttamaan kehoa pääsemään eroon kehoon kerääntyineistä toksiineista ja ylimääräisistä hormoneista.

Food-Grown® Total Cleanse Complex sisältää:

 • Koliinia tukemaan tervettä maksan toimintaa ja rasva-aineenvaihduntaa
 • B6 -vitamiinia hormonitasapainon säätelyyn
 • B2 -vitamiinia solujen antioksidanttisuojaukseen
 • Sisältää myös artisokan lehtiuutetta, punajuurijauhetta, takiaisenjuuriuutetta ja voikukanjuuriuutetta maksan toiminnan tueksi

100 % luonnolliset ravintolisät modernin elämän rinnalle

Brittiläinen Wild Nutritionin valmistaa korkealuokkaisia luonnollisia vitamiini- ja kivennäisainevalmisteita. Valmistuksessa käytetään patentoitua Food-Grown® -valmistusmenetelmää, jossa ravintoaineet sulautetaan osaksi täysravintoa. Menetelmän ansiosta elimistö tunnistaa ravintolisän sisältämät ravintoaineet ruokana ja pystyy hyödyntämään ne mahdollisimman tehokkaasti. Lähes 30 valmistetta kattavasta sarjasta löytyy tuotteet niin yleiseen hyvinvointiin kuin räätälöidyt täsmätuotteet eri sukupuolten ja ikävuosien eriäviin ravitsemustarpeisiin.

Mitä tarkoittaa Food-Grown®?

Wild Nutrition -tuotteet valmistetaan Food-Grown® -menetelmällä. Patentoidussa valmistusprosessissa ravintoaineet lisätään ja sulautetaan erottamattomaksi osaksi täysravintoa. Esimerkiksi C-vitamiini valmistetaan sitrushedelmistä tehdyssä murskassa. Lopputuote on äärimmäisen ravinnetiheä, mutta täysin luonnollinen ravintokapseli, jonka sisältämät ravintoaineet kehon solut tunnistaa ravinnoksi ja ottaa hyötykäyttöön. Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita jopa pieninä annoksina. Wild Nutrition -sarjan poikkeuksellisen tehokkaan biohyödynnettävyyden takana on yli 50 itsenäistä tutkimusta.

Sarjan valmisteet ovat lisäaineettomia eivätkä sisällä turhia, ravintoaineiden imeytyvyyttä haittaavia ainesosia kuten sidos- tai täyteaineita. Tuotteet soveltuvat kasvissyöjille ja monet valmisteista sopivat myös vegaaneille. Kaikki valmistuksessa käytetyt raaka-aineet hankitaan eettisistä lähteistä ja tutkitaan eräkohtaisesti puhtauden ja tuoreuden takaamiseksi.