Stressi ja väsymys – Wild Nutrition Finland
Stressi ja väsymys
 
 
 

Stressi ja väsymys

 
 

Jatkuva väsymys

Kaikkia meitä väsyttää joskus, mutta jatkuva väsymys ei ole normaalia, vaan tärkeä viesti keholtasi. Tavallinen väsymys menee ohi lepäämällä ja palautumalla, mutta hoitamaton väsymys voi kroonistua uupumukseksi, joka ei hellitä edes nukkumalla. Kierre on vaikea katkaista. Ensin täytyy selvittää, ettei pitkittynyttä väsymystä aiheuta jokin sairaus, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai anemia. Jos syy ei ole elimellinen, väsymystä voidaan hoitaa luontaisesti.

Rauta voi vähentää väsymystä

Raudanpuutteen oireita ovat mm. väsymys, huimaus, kalpeus päänsärky ja heikentynyt yleiskunto. Raudanpuute aiheuttaa hapenkulkeutumisongelmia lihaksille ja soluille, mikä taas vaikuttaa suoraan jaksamiseen. Raudanpuute on siis hyvin yleinen syy voimattomuuteen ja jopa masennukseen. Tarkista saatko tarpeeksi rautaa ruokavaliostasi (lihasta, maksasta, merilevästä, nokkosista) ja ota käyttöön laadukas ja vatsaystävällinen Food-Grown® Iron Plus –rautavalmiste. Rauta edistää punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostumista sekä hapenkuljetusta kehossa. Lisäksi rauta edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.

C-vitamiinia vastustuskyvylle

Myös alhaiset C-vitamiinitasot voivat aiheuttaa jatkuvaa väsymystä ja uupumusta, vastustuskyvyn alenemista ja infektioherkkyyttä. C-vitamiini edistää raudan sekä muiden vitamiinien imeytymistä ja niiden vaikutusta. Se on täynnä antioksidantteja, jotka parantavat kehon vastustuskykyä ja virkistävät mieltä. Saat C-vitamiinia hedelmistä, marjoista ja kasviksista. Voit myös tankata C-vitamiinia ravintolisänä. Food-Grown® Vitamin C & Bioflavonoids ruokamuotoinen C-vitamiinivalmiste imeytyy maksimaalisesti solutasolla, jolloin pienikin annos riittää.

B12-vitamiini sytyttää valot aivoihin

Riittämätön B12-vitamiinin saanti voi aiheuttaa henkisen ja fyysisen suorituskyvyn laskun lisäksi myös väsymystä ja uupumusta. Keskushermosto ja aivot toimivat optimaalisesti B12-vitamiinin ansiosta. Tämän vitamiinin puutos voi hidastaa aivotoimintaa aiheuttaen erilaisia muisti- ja oppimishäiriöitä sekä keskittymishäiriöitä. Vakavasta puutostilasta kärsivästä henkilöstä saattaa B12-vitamiinin ansiosta todella tuntua siltä, kuin aivoihin sytytettäisiin valot. B12-vitamiinia saadaan lähinnä eläinperäisestä ravinnosta, mutta sitä kannattaa nauttia myös ravintolisänä; Food-Grown® B12 vitamin Plus on erinomaisesti imeytyvä valmiste.

Mitä on stressi? 

Arki on monelle kiireistä ja jopa stressaavaa. Se saattaa tuntua suorittamiselta, koska työ, harrastukset, lastenhoito ja kotityöt vievät valtavan osan päivän rajallisista tunneista. Ihminen palaa helposti loppuun, väsähtää tai uupuu. Pidempiaikainen stressi saattaa aiheuttaa fyysisiä oireita.

Stressi on elimistöä kuormittava tila, jossa ihmiseen kohdistuu paljon paineita tai vaatimuksia. Toisinaan paineiden luoja on stressaaja itse, ja stressiä voi aiheuttaa myös positiiviset asiat, ei aina kielteiset tai vaikeat. Toisilla on korkeampi stressinsietokyky ja toiset saattavat stressaantua pienestäkin vastoinkäymisestä tai työtaakasta. Jatkuva stressi aiheuttaa väsymystä ja pitkässä juoksussa jopa kroonisia sairauksia.

Stressiä aiheuttaa tavallisesti kiire, liiallinen vastuu, äkilliset elämänmuutokset, parisuhdeongelmat, haasteet työelämässä, myös työttömyys tai liian vähäinen työmäärä saattaa aiheuttaa stressiä.

Stressin oireet voivat olla monenlaisia; päänsärkyä tai huimausta, vastakipua tai muita vatsavaivoja, sydämen oireilua, erilaisia ihottumia ja selkävaivoja. Jatkuva sairastelu saattaa myös olla kehon tapa kertoa, että nyt täytyy hidastaa tahtia.

Stressin hoito luonnollisesti

Riippumatta stressin syystä, terveellinen ruokavalio ja oikein valitut ravintolisät voivat helpottaa sinua käsittelemään stressiä. Stressinhallinnan työkalupakkiin sopii hyvin hermostoa tukevat valmisteet.

 • Ashwagandha
 • Ashwagandha tunnetaan parhaiten sen stressiä lievittävistä ja onnellisuutta lisäävistä ominaisuuksistaan. Se sopii erityisesti henkilöille, joiden on vaikea rentoutua kiireisen elämän keskellä. Ashwagandha ehkäisee loppuunpalamista ja auttaa nukahtamaan. Se edistää fyysistä ja henkistä hyvinvointia sekä emotionaalista tasapainoa. Laadukas KSM-66 Ashwagandha tukee yhdessä magnesiumin kanssa kehon fysiologista ja psykologista kestävyyttä ja auttaa stressaavissa elämänvaiheissa.

 • B-vitamiinit
 • B-vitamiinien tarve saattaa nousta jopa moninkertaiseksi pitkään jatkuneen stressin, yksipuolisen ruokavalion, kovatasoisen urheilun tai laihduttamisen yhteydessä. Food-Grown® B Complex Plus -yhdistelmävalmiste sopii hyvin urheilun tukiravinteeksi, väsymys- ja uupumistiloihin, stressaantuneille ja kiireisille ihmisille. B-vitamiineja tarvitaan erityisesti haastavissa elämäntilanteissa. Ne tukevat myös hermoston toimintaa ja normaaleja psykologisia toimintoja. B-vitamiinit auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

 • Magnesium
 • Magnesiumia käytetään yleisesti rauhoittavana ja rentouttavana mineraalina illalla ennen nukkumaanmenoa. Food-Grown® Magnesium auttaa tukemaan energia-aineenvaihduntaa, psykologisia toimintoja, hermoston normaalia toimintaa ja auttaa siten vähentämään myös väsymystä. Magnesium on jokaiselle ihmiselle välttämätön kivennäisaine, mutta erityisen hyvä lisä se on kiireisille henkilöille haasteellisina aikoina.

 • D-vitamiini
 • Pitkittynyt stressi voi aiheuttaa myös jatkuvaa sairastelua. D-vitamiinin puutos on yhteydessä useisiin sairauksiin ja sitä tarvitaankin immuunipuolustuksen tukemiseen. Food-Grown® Vitamin D sisältää hyvin imeytyvää D3-vitamiinia. D-vitamiini auttaa ylläpitämään luuston, lihasten ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa sekä edistää kalsiumin imeytymistä.


  100 % luonnolliset ravintolisät modernin elämän rinnalle

  Brittiläinen Wild Nutritionin valmistaa korkealuokkaisia luonnollisia vitamiini- ja kivennäisainevalmisteita. Valmistuksessa käytetään patentoitua Food-Grown® -valmistusmenetelmää, jossa ravintoaineet sulautetaan osaksi täysravintoa. Menetelmän ansiosta elimistö tunnistaa ravintolisän sisältämät ravintoaineet ruokana ja pystyy hyödyntämään ne mahdollisimman tehokkaasti. Lähes 30 valmistetta kattavasta sarjasta löytyy tuotteet niin yleiseen hyvinvointiin kuin räätälöidyt täsmätuotteet eri sukupuolten ja ikävuosien eriäviin ravitsemustarpeisiin. 

  Mitä tarkoittaa Food-Grown®?

  Wild Nutrition -tuotteet valmistetaan Food-Grown® -menetelmällä. Patentoidussa valmistusprosessissa ravintoaineet lisätään ja sulautetaan erottamattomaksi osaksi täysravintoa. Esimerkiksi C-vitamiini valmistetaan sitrushedelmistä tehdyssä murskassa. Lopputuote on äärimmäisen ravinnetiheä, mutta täysin luonnollinen ravintokapseli, jonka sisältämät ravintoaineet kehon solut tunnistaa ravinnoksi ja ottaa hyötykäyttöön. Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita jopa pieninä annoksina. Wild Nutrition -sarjan poikkeuksellisen tehokkaan biohyödynnettävyyden takana on yli 50 itsenäistä tutkimusta.

  Sarjan valmisteet ovat lisäaineettomia eivätkä sisällä turhia, ravintoaineiden imeytyvyyttä haittaavia ainesosia kuten sidos- tai täyteaineita. Tuotteet soveltuvat kasvissyöjille ja monet valmisteista sopivat myös vegaaneille. Kaikki valmistuksessa käytetyt raaka-aineet hankitaan eettisistä lähteistä ja tutkitaan eräkohtaisesti puhtauden ja tuoreuden takaamiseksi.