Elimistön puhdistus ja hormonitoiminta – Wild Nutrition Finland
Elimistön puhdistus ja hormonitoiminta
 
 
 

Elimistön puhdistus ja hormonitoiminta

 
 

Miksi meidän pitäisi puhdistaa kehoamme?

Naisten suhde kehon puhdistamiseen on päivittäinen. Tämä johtuu siitä, että maksamme ja muut sisäelimet, kuten munuaiset ja suolisto, toimivat puhdistusjärjestelmänä. Aivan kuten tehdas, joka on auki ympäri vuorokauden, nämä elimet ovat suunniteltu hallitsemaan naishormonien kiertoa. Näiden hormonien avulla pysymme tasapainossa.

Kun kehomme on käyttänyt hormonit hyödykseen, on tärkeää, että pääsemme niistä eroon tehokkaasti. Äläkä unohda – tämä ei koske vain luonnollisesti tuottamiamme hormoneja, vaan myös ympäristön kemikaaleja, joilla voi olla kielteinen vaikutus kehoomme.

Tässä on viisi syytä, miksi tehokas puhdistus on hyödyllinen hormonien tasapainoittamiseksi:

  1. Säännöllinen kierto

Estrogeenihormonin keräätyminen kehoon voi johtaa siihen, että kuukautiskierto on epäsäännöllinen tai liian pitkä (pidempi kuin 36 päivää). Se voi aiheuttaa runsaampia tai kivuliaampia kuukautisia, PMS –oireita, painon nousua tai aknea. Hormonien epätasapaino pitkällä aikavälillä voi vaikuttaa myös muiden hormonien tuotantoon, kuten kilpirauhasen hormoneihin.

  1. Suoliston säännöllinen toiminta

Kehon puhdistus voi auttaa tukemaan suolen säännöllistä toimintaa, sillä puhdistuksessa korostetaan kuidun, nesteytyksen ja hyvälaatuisten öljyjen käyttöä. Säännöllinen suolen toiminta (1-2 kertaa päivässä) on välttämötöntä sen varmistamiseksi, että vanhat estrogeenit poistuu kehosta. Tämä on erityisen tärkeää, jotta vältytään maksan enteeriseltä reabsorptiolta (hepatic-enteric reabsorption), jossa estrogeenit, jotka eivät ole poistuneet ruoansulatuskanavasta, imeytyvät takaisin kehoon aiheuttaen ei-toivottua hormonien kertymistä.

  1. Ravintoaineita hormoneille

Maksan puhdistusreittejä kutsutaan sulfaatioksi, glukuronidaatioksi ja metylaatioksi. Ne prosessoivat ei-toivottuja vanhoja estrogeenejä, mutta tarvitsevat tiettyjä B-vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja suoriutuakseen työstään. Näitä ravintoaineita tarvitaan myös toksiinien, kuten alkoholin ja torjunta-aineiden detoksifioimiseksi ruoasta. Puhdistuksen aikana suositellaan välttämään epäpuhtaita ruoka-aineita, jotta keho voi priorisoida aiemmin mainittujen ravintoaineiden käyttöä hormonitasapainon aikaansaamiseksi.

  1. Naisten gynekologiset ongelmat

Naisten sairaudet, kuten PCOS ja endometrioosi hyötyvät siitä, että hormonit pidetään kurissa. Tämä johtuu siitä, että hormonien liiallinen kertyminen voi vaikuttaa elimiin ja elinjärjestelmiin, jotka aiheuttavat PCOS:n ja endometrioosin oireita. Naishormonien suhde kilpirauhaseen, lisämunuaisiin ja immuunijärjestelmään – kaikkiin näihin vaikuttaa myös elimistön heikko puhdistuminen.

  1. Hedelmällisyys

Raskauteen valmistautuminen on vähän kuin oman kauniin puutarhan viljely. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulisi keskittyä luomaan ravitseva maaperä, saada tarpeeksi auringonvaloa sekä nesteytystä, sekä laadukkaat siemenet tai kukkasipulit, jotta hellästi hoitaen saadaan kasvamaan terveiksi kasveiksi. Kehon puhdistus on yhtä paljon ei-toivottujen aineiden poistamista kuin myös tietoista keskittymistä omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Hedelmällisyyden edistämiseksi tulee ruokavalioon sisällyttää erityisen ravintorikkaita ruokia, erityisesti runsaasti antioksidantteja sisältäviä ruoka-aineita, jotka suojaavat naisten kypsymättömiä munasoluja ja tukevat maksaa, taaten ovulation edellyttävien hormonien oikean tasapainon.

 

Lue lisää: